Hoe ziet het programma eruit?

Genoemde programmatijden zijn een indicatie. Ben gerust. We gaan ons écht niet door de dag heen haasten. Waar wenselijk passen we e.e.a. aan. Heb je behoefte aan rust in de natuur, dan neem je die gewoon.

Zaterdag 24 juli 2021 (voor 28 augustus scroll naar beneden)

Tree of Life

Deze Ecstatic Woods is een mini-retraite om dieper te zakken in je eigen innerlijk weten. Om samen dieper te zakken in vertrouwen, in de heelheid in jezelf. Juist in deze tijd mogen we leren onzekerheid te omarmen en onze koers te bepalen vanuit ons innerlijk kompas. We kunnen de waarheid alleen (h)erkennen wanneer we luisteren naar de stem van ons hart. Hierin nodigen we je uit om mee naar binnen te gaan, om je te her-inneren wie jij bent.

Het thema vandaag is Tree of Life. (Boom op het domein van Ecstatic Woods.)

Het Tree of Life symbool staat voor onze persoonlijke ontwikkeling, uniciteit en individuele schoonheid. Net zoals de takken van een boom sterker worden en omhoog groeien naar de hemel, zo worden ook wij sterker, strevend naar meer kennis, wijsheid en nieuwe ervaringen terwijl we door het leven gaan.

Om hoger te kunnen reiken zullen we eerst dieper moeten wortelen. Door de donkere diepte te omarmen, kunnen we juist ons eigen licht authentieker laten stralen.

64743279_2949669265259186_5054511075223928832_n

13:00 Inloop en ontvangst

13:30 Laat je wortels de hemel raken. Workshop door Olga met dans, beweging, mantra’s en meer om de focus van je persoonlijke groei “naar boven” te richten. In letterlijke zin, je wortels naar boven laten groeien.

15:00 Korte pauze. Geniet van de natuur om je heen, verbind je met anderen of zonder je juist even af om tot inzichten en/of rust te komen.

Aylynn 2020 315:30 Verdiepende Cacao ceremonie door Aylynn. Cacao als medicijn opent je Hart en verbind je dieper met je lichaam. Hoe dieper we met onze wortels in de donkere Aarde durven te zakken, hoe hoger en wijder we met onze takken kunnen reiken. Tijdens de ceremonie zullen we d.m.v. adem, klanken en stilte onszelf met onze eigen diepte verbinden. Om stevig verankert in onszelf onze eigen kracht te mogen voelen en laag voor laag te doorvoelen wat er in ons leeft.

Over Cacao

Je krijgt deze middag niet zomaar een kopje warme chocolademelk, maar een volledige ceremoniële dosis Cacao, welke we drinken als medicijn.

Cacao is een plant medicijn die een lange geschiedenis kent van ceremonieel gebruik bij de Maya’s en de Inca’s. Onder hen staat cacao bekend als ‘Voedsel van de Goden’. We drinken deze middag Keith’s Cacao uit Guatemala. Deze cacao is kenmerkend voor de zuiverheid waarin alle werkzame stoffen optimaal behouden blijven en voor de diepgaande energie die deze cacao brengt. Cacao opent je Hart en kan je in contact brengen met wat Eckhart Tolle je ‘pijnlichaam’ noemt. Hierdoor kan het zijn dat er emoties en/of herinneringen naar boven komen. De cacao en de ceremoniële ruimte die we creëren dragen je hierin. Naast de hart openende energie die Cacao komt brengen, is ze rijk aan stoffen die ons een natuurlijke ‘high’ kunnen geven, gevoelens van liefde en geluk opwekken en onze cognitie verbeteren zoals Theobromine, Anandamine, Fenylethylamine (PEA), Tryptofaan, Serotonine en flavonoïden.
Cacao is een non-psychedelisch plant medicijn dat voor de meeste mensen veilig is om mee te werken. Mocht je last hebben van hartritmestoornissen of gebruik maken van SSRI’s (antidepressiva, antipsychotica en/of slaapmedicatie) laat het ons dan even in een privé berichtje of bij binnenkomst even weten.

17:30 Ecstatic Cacao Dance met dj Devabhoga, met ter afsluiting een Savasana met klankschalen door Olga.

We serveren je fruit en gezonde “snacks” tijdens dansreis waarin je de nieuw verkregen inzichten te integreren en waarin je expressie kan geven aan alles wat in jou bevoeld wordt.

19:15 Afsluiting en met veel liefde wuiven wij je uit.

tree-5334751

Deze dag wordt georganiseerd door Yoga Origa SAMA medicine en Ecstatic Dance Breda 

Deelnemer Steven over Ecstatic Woods 2018:

“Wat een geweldige ervaring. Ecstatic Woods.
Een hele zalige dag , door Marty in elkaar gestoken
Op deze super magische plaats.
Een groep van mooie mensen samen. In verbinding,
in een proces van transformatie .
Een warme ontvangst in sjamaan Olga haar tempel.
Waar ze ons Kundalini liet dansen.Waar onze energieën stroomden.
Een bezoek aan het speciale bos, waar magie echt gebeurde.
Om uiteindelijk, met prachtige muziek door dj Marty
in Ecstatic Awareness te eindigen .
We thank THE spirits for all their blessings.”

Zaterdag 28 augustus 2021

Your Deeper Nature

13:00 Inloop en ontvangst

13:30 Nature Walk & Meditate met Olga

14:30 Korte pauze. Geniet van de natuur om je heen, verbind je met anderen of zonder je juist even af om tot inzichten en/of rust te komen.

15:00 Workshop Authentic Movement door Janneke Bexkens

Janneke neemt je mee op een reis in je eigen natuurlijke beweging, geïnspireerd door de natuurelementen, de bloemen en de planten die te vinden zijn op locatie Ecstatic Woods. De wind, de grond onder je voeten, je ademhaling en je innerlijke ritme zijn leidend. Laat jezelf verrassen door de mooie inzichten die gedeeld worden in dans en beleving.

Deze diashow vereist JavaScript.

Laat jouw natuur spreken en je de weg wijzen naar jouw innerlijke kompas.

17:00 Ecstatic Nature Dance met dj Devabhoga

We serveren je fruit en gezonde “snacks” tijdens dansreis waarin je de nieuw verkregen inzichten te integreren en waarin je expressie kan geven aan alles wat in jou bevoeld wordt.

19:15 Afsluiting en met veel liefde wuiven wij je uit.

tree-5334751

Deze dag wordt georganiseerd door Yoga Origa, en Ecstatic Dance Breda 

Is Ecstatic Dance nieuw voor je? Ecstatic Dance is een conscious en freeform dans gebeurtenis voor mensen van alle leeftijden die houden van beweging, het ontdekken van diversiteit in muziek en die hun ziel graag laten sprankelen. Dans in alle vrijheid zoals het jou in vervoering brengt. Speels, veilig en met respect voor de ander. Het is als een dans én meditatie ineen, maar bovenal is het een ervaring die je een overweldigend heerlijk en verdiepend  gevoel zal brengen .… Ecstatic!